Povodom sramotnog i uvredljivog napisa u Slobodnoj Dalmaciji od 16. listopada 2014. godine u kojima se radnike Trajektne luke Split d.d. usporeduje s agresorskom Jugoslavenskom ratnom mornaricom koordinacija Udruga ratnih postrojbi SD županije oštro prosvjeduje protiv takvog tretmana radnika koji se štrajkom bore za svoja demokratska prava. 

Najoštrije prosvjedujemo protiv takvog vrijeđanja i vojell bismo znati imenom i prezimenom, tko je takvu sramotnu izjavu dao novinarima Slobodne Dalmacije, te zašto je Slobodna Dalmacija pristala objaviti takvo što. Jedan od voditelja prosvjeda je i ratni heroj satnik Dušan Dadić zapovjednik 4. interventne bojne 6. domobranske pukovnije, koji se posebno istakao u višednevnim borbama na B. Grahovskom ratištu (prijevoj Derale), inače odlikovan nizom odličja za zasluge u Domovinskom ratu, a jedno od odlikovanja je „red Bana Josipa Jelačića" za kojeg su ga predložili njegovi suborci, prekaljeni ratnici i dragovoljci Domovinskog rata. 

Ponavljamo i kao branitelji iz Domovinskog rata stojimo iza svojih riječi: "Radnici Trajektne luke bore se za svoja prava sredstvima koja im stoje na raspolaganju kao što smo se i mi u Domovinsk.om ratu borili za poštenu Hrvatsku. Onaj tko ih uspoređuje s agresorskom JRM je zločest i nepošten, pogotovo što su mnogi od tih radnika bili naši suborci i branitelji." 

Koordinacija ovim putem želi dati potporu radnicima Trajektne luke Split d.d. u njihovim isključivo poštenim i opravdanim zahtjevima. 

Dokument potpisuje 7 Udruga ratnih postrojbi SD.